20 Jun 2008

Inspirerande presentatörer

När jag och mina kollegor lär ut presentationsteknik får vi ibland frågan om vi ge några tips på talare som kursdeltagarna kan inspireras av. Meningen är inte att kopiera någon fullt ut, utan att hitta den eller de presentatörer som passar ens egen stil. Några av Sveriges främsta kan du se i programmet Talarna i 24 Direkt.

Någon som är värd att kolla in är Fredrik Härén, som talar om kreativitet och kunskap. Jag tycker att Fredrik är en mycket bra presentatör, även om jag ibland blir illa till mods. Hans tilltal är allt annat än insmickrande och publiken skrattar besvärat när han utpekar västvärlden som framtidens förlorare. Men kanske är det just genom att vara provocerande som han får fram sitt budskap – att vi behöver mer än kunskap för att skapa nya idéer. Vi behöver inspireras av varandra och med hjälp av Internet har vi tillgång till många människors kunskap, vilket kan generera nya idéer.

Mitt tips för regniga sommardagar är att kolla in Talarna i 24 Direkt på SVT Play (finns under Nyheter/24 Direkt). De talar om vitt skilda ämnen, och kanske hittar du någon som kan inspirera dig att bli en bättre presentatör?


/Helle

No comments: