7 Nov 2008

Web 2.0 Summit: Små företag - stora idéer

Varje år på Web 2.0 Summit får nya företag möjligheten att presentera sina tjänster och produkter. Det här är några av dem.

GoodGuide
En site där du kan se information om produkter och deras påverkan på miljön, hälsan och sociala aspekter. Här kan du få fram listor med de produkter som rankas bäst inom olika områden och även produkter du har i hemmet och hur farliga de är. GoodGuide har just lanserat en mobilversion av tjänsten där du direkt i affären kan söka på olika produkters innehåll samt vilka produkter som rekommenderas.
http://www.goodguide.com/

Everyscape
Här skapas "the real world" online, den platta webbvärlden är här gjord i 3D. Everyscape är stadsguide där du kan vandra runt på gator och gå in i restauranger och uppleva dem så som de ser ut i verkligheten. Du kan också recensera restauranger, boka bord och stämma möten med dina vänner på olika platser genom att skicka meddelanden på siten.
http://www.everyscape.com/

Predictify
Den här siten låter dig som användare förutspå hur det kommer att gå i en vissa frågor. Det kan vara allt ifrån om Britney Spears kommer att få fler barn till vem som kommer att vinna det amerikanska presidentvalet. Predictify använder en egen beräkningsmodell där användare som tidigare gissat rätt påverkar resultatet mer än de som tidigare gissat fel. Förutsägningarna är ofta mer exakta än undersökningar gjorda av andra undersökningsföretag.
http://www.predictify.com/

Qik
I Qik har du möjlighet att dela med dig av live-video direkt från din mobil. Du kan själv specificera var videon ska visas utöver på Qiks webbplats, till exempel i Facebook, på Youtube eller på MySpace.
http://qik.com/

Läs mer om företagen och tävlingen: Web 2.0 summit - launch pad

/Dan, Christian, Ellinor och Titti

Andra bloggar om: ,

No comments: