29 Jun 2010

Elefantspaning

Apple rapporteras ha sålt 1,7 miljoner iPhone 4 på bara tre dagar när den efterlängtade luren släpptes förra veckan. Men det har inte varit problemfritt - beroende på hur man håller telefonen kan täckningen gå förlorad och nu spekuleras det om masstämning i USA. Det är i sammanhanget tveksamt om Steve Jobs uppmaning att hålla telefonen rätt kommer att få någon effekt...

Facebook må kännas som en standard i vår del av världen, men i exempelvis Sydamerika och Asien är det helt andra sociala nätverk som regerar. Men därmed tänker icke Facebook låta sig nöja utan satsar offensivt på bland annat Asien. Ett led i satsningen är etablerandet av ett kontor i Hyderabad, Indien, där 500 personer är tänkta att jobba.

En annan av elefanterna är Google, företaget som ju hotade lämna Kina i våras - bland annat efter anklagelser om cyberattacker mot företaget. Nu verkar det som att Google ändrar sig - om det är krassa ekonomiska motiv eller andra som ligger bakom är okänt.

Att Google upplevt Facebook som ett hot råder det inget tvivel om. Lanseringen av Google Wave och Buzz var försök att flytta in på Facebooks planhalva, men nu kommer rykten om en mer helhjärtad satsning från Googles sida.

Tallink kvalar kanske inte in i elefant-klassen, men BP gör det definitivt. Dagens Tallink-annons i bland annat Metro skojar förstås med Carl-Henric Svanbergs numer berömda uttalande och i mitt tycke är det i all stillhet lite roligt. Bilden är lånad från resume.se för övrigt.

Andreas Andersson

Andreas Andersson är kommunikationskonsult på JG Communication, och arbetar främst med affärsutveckling och kundrelationer.

JG Communication är Sveriges största och, tycker vi, ledande kommunikationsbyrå. Vi hjälper våra kunder att skapa relevant dialog med de som betyder mest för dem. Vi gör det genom att använda de verktyg som betyder mest för oss: ord, ljud och bild.Andra bloggar om: ,

1 comment:

Crille said...
This comment has been removed by a blog administrator.