9 Jun 2010

IRL och AFK är också kul

Det finns en kvardröjande bild av "datanördar" som asociala jolt-slurpande överviktiga innesittare som lider av social fobi i bästa fall och grava vanföreställningar i värsta.

Att det inte stämmer bevisades igen när det blev möjligt att anmäla sig till Social Web Camp 2010, ett evenemang som i korthet går ut på att nätintresserade sammanstrålar på en ö i Blekinge skärgård för att mingla, tälta och grilla korv en helg i augusti. Det blev fullt på ett par timmar.

Jag kom att tänka på det när Trendwatching.com skickade ut sin juni-spaning som handlar om delvis självklara saker kan tyckas - att folk gillar att mingla och umgås, både på nätet och i verkliga livet.

Sen kan det ju gå överstyr också, när verkliga människor träffar andra verkliga människor. Är det sen Facebook som används för att kalla samman folk så inser ju alla vad problemet är... Nån som minns Heta Linjen i Sverige på 80-talet?

Andreas Andersson

IRL = in real life
AFK = away from keyboard

Andreas Andersson är kommunikationskonsult på JG Communication, och arbetar främst med affärsutveckling och kundrelationer.

JG Communication är Sveriges största och, tycker vi, ledande kommunikationsbyrå. Vi hjälper våra kunder att skapa relevant dialog med de som betyder mest för dem. Vi gör det genom att använda de verktyg som betyder mest för oss: ord, ljud och bild.


Andra bloggar om: ,

No comments: