15 Jul 2010

Soffsurfare enar världen

Semester och soliga dagar, väljer du att ligga på din egen soffa eller någon annans? Över 2 miljoner soffsurfare från 238 länder väljer att bo hos varandra när de reser. De lägger ut en förfrågan på www.couchsurfing.org eller väljer mellan olika sofferbjudanden och det är inte soffköp det gäller, utan en sofistikerad förmedling av sovplats för resan.

Enligt soffsurfarna själva är den praktiska delen endast en liten del av surfkonceptet, som snarare består av en livsstil med djupare värderingar.

”Det handlar om så mycket mer än en plats att sova; det handlar om att dela åsikter och att bidra till ett mer tolerant samhälle, det är det som gör det till ett så bra projekt.”, skrev en ung brittisk soffsurfare på sajten igår.

En ung brasilianare skrev: "Soffsurfning är en jättebra motor för att länka människor som delar ideal, principer och värderingar. Jag har haft fantastiska erfarenheter som får mig att känna att jag aldrig kommer att vara ensam vart jag än åker”.

Vi bevittnar framväxten av den urbana globalisten som väljer den enklare boendeformen och integrationsmodellen framför traditionell charter. Här byggs solida nätverk för framtidens globala arena. Kommer morgondagens ledare att lösa de stora världsproblemen skafföttes?
Anna Kiefer

Kommunikationsbyråns egen kommunikationschef med särskilt starkt intresse för framtidens kommunikationsvägar.

JG Communication är Sveriges största och, tycker vi, ledande kommunikationsbyrå. Vi hjälper våra kunder att skapa relevant dialog med de som betyder mest för dem. Vi gör det genom att använda de verktyg som betyder mest för oss, ord, ljud och bild.


Andra bloggar om: ,

1 comment:

Bertil said...

Apropå "skafföttes":
Lingvistbloggen.