25 Aug 2010

Detaljerna gör helheten också på webben

Det är lätt att fokusera på en sak när det gäller webben. Att ägna sig helt åt innehållet, eller att optimera för sökbarhet och träffar, eller vilken upplevelse besökaren skall få. Men för att en webbplats skall bli framgångsrik krävs alla tre, och mer därtill. Hela vägen från upplägg och strategi till genomförande krävs noggrannhet i varje detalj för att det skall bli en fungerande helhet.

Min kollega James Royal-Lawson har gjort en mycket pedagogisk video där han visar hur viktigt det är att göra korrekta meta-beskrivningar på webbsidor. Ta en titt på den här, eller besök hans hemsida. James skriver regelbundet och alltid läsvärt kring webbfrågor.
/Pontus


Pontus Staunstrup
är kommunikationsstrateg på JG Communication, och arbetar främst som rådgivare i webbstrategi och sociala medier. Han tycker att analysera webbstatistik är bland det roligaste som finns.

JG Communication är Sveriges största och, tycker vi, ledande kommunikationsbyrå. Vi hjälper våra kunder att skapa relevanta konversationer med de som betyder mest för dem. Vi gör det genom att använda de verktyg som betyder mest för oss, ord, ljud och bild.

JG Communication

Andra bloggar om: ,

No comments: